+45 28767217 mail@karenbeck.dk

Styr din reaktion = styr din stress

Der findes en anden vej – med TFT & EFT

Måske har du allerede hørt om Tankefeltterapi (TFT) og Emotionel Frihedsteknik (EFT)? Hvor du skal banke let på dig selv og sige nogle sætninger? Måske har du afvist tanken som fjollet, at man kan ændre noget som helst ved blot at banke let på sig selv? Og jeg er enig, det lyder mærkeligt og det ser lidt fjollet ud. Og jeg var også selv afvisende i starten.

Indtil jeg gik i stå hos psykologen og ikke fik det bedre bare ved at ligge på sofaen og vente på at stressen dampede af. Som ellers var et af de gode råd, jeg havde fået….Men fra første møde med en dygtig TFT & EFT-behandler ændrede noget sig radikalt i mig. Og jeg begyndte for alvor på den gode vej ud af min stresssygemelding.

Så jeg lover dig, det virker fantastisk og langt de fleste oplever stor forandring allerede efter de første sessioner. Og det virker netop på de irrationelle tanker og følelser, som vores rationelle tilgang kommer til kort overfor.

Og lige før du tænker: ah det lyder for godt til at være sandt, hun vil sælge mig endnu et quick fix. Så nej, det er ikke et quick fix for hele dit liv. Teknikken er i sig selv så enkel, at børn kan lære det. Men det kræver træning at blive god til det.

Og selvom nogle ubehag forsvinder efter 1 session, så vil andre kræve mere tid og en daglig vedholdende indsats fra din side. Til gengæld er der ingen grænser for, hvilke ubehag det kan virke på, uanset om du har et generelt ubehag, eller lider af f.eks. afhængigheder, fobier, angst eller PTSD.

Du lærer allerede fra første session at banke videre derhjemme. For med TFT & EFT gør den lille daglige indsats en stor forskel. Og du vil opleve, at TFT & EFT virker på alle slags ubehag, både små og store

Læs mere nedenfor. Og læs mere om, hvorfor din reaktion påvirker dit stressniveau. Det hele starter nemlig med din tilstand.

 

Reagere eller Overreagere – det gør en forskel

Bliver du irriteret, hver gang en kollega spørger om noget og afbryder dit arbejde?

Kommer du træt hjem fra arbejde og snerrer af børnene, når de spørger om du vil med ud?

Har nogen sagt til dig, at du er blevet mere opfarende, og du svarede rasende, at det er du i hvert fald ikke.

Og fortryder du bagefter din (over)reaktion? Og tænker, at næste gang, så vil du svare på en mere behersket og rolig måde. For så kort tid efter at gøre præcis det samme igen.

For du har sikkert ofte prøvet at tale fornuft til dig selv, være den voksne. Og været træt af at reagere som et urimeligt barn. Træt af (igen) ikke at kunne styre din reaktion og derfor truffet beslutningen om at næste gang, så….for så at blive endnu mere irriteret, når det alligevel ikke lykkes.

Sådan hæver du dit stressniveau

Sker det igen og igen så hæver det dit stressniveau

For hver gang du er i en situation og mærker f.eks. irritation, vrede, frustration eller magtesløshed, betyder det at dit kamp/flugt system er aktiveret og dermed er dit stressniveau hævet.

Hvis fornemmelsen forsvinder hurtigt igen og du ikke længere tænker på situationen, er alt ok. Men bliver noget ubehag hængende og bliver du ved med at tænke på det, der skete, så er dit system fortsat på overarbejde, selvom den akutte trussel er væk.

Efterhånden vil du opleve at der skal mindre og mindre til for at aktivere en overreaktion og du konstant har en fornemmelse af ubehag et sted i kroppen. Og din overreaktion viser sig på de mest upassende tidspunkter, f.eks. når du henter børnene i børnehaven og flipper ud i garderoben, fordi de bruger for lang tid på at tage sko på.

Når fornuften taber igen og igen

Det er de ubevidste mønstre i din krop, du mærker. Dem der får dig til at være bange i en situation, hvor dit hoved siger, der ikke er noget galt. Der hvor fornuften taber og temperamentet løber af med dig. Der hvor du nogle gange reagerer så hurtigt, at du bagefter ikke helt forstår, hvad der skete.

Det er de mønstre, som du kæmper for at undertrykke med fornuften. Hvor du af al kraft prøver at ignorere, hvad du mærker af impuls i kroppen. Og nogle gange lykkes det også.

Men kroppen vinder altid. Enten i situationen, når du vrisser af chefen, som har trigget din reaktion. Eller når du bliver kørt træt, af at bruge kræfter på at undertrykke ubehaget for at kunne smile til chefen. Og eksploderer i en anden situation, over en lille ting. Som du godt ved, slet ikke har noget med sagen at gøre.

der er lys for enden af tunnellen

TFT & EFT giver dig en vej ud af ubehaget, så du kan styre dine reaktioner og dermed styre din stress.

Meget kort fortalt, så er teknikken så enkel den overhovedet kan være. Du skal blot mærke hvordan du har det i kroppen, og så skal du banke på nogle bestemte steder på dit ansigt og på din krop. Du skal banke lige så let, som når du skriver en sms på din smartphone. Så vil du opleve at ubehaget lige så stille forsvinder.

Med TFT & EFT finder du de ubevidste mønstre og forandrer dem. Det gør du ved at fokusere på dine tanker og det du mærker de gør ved dig. F.eks. når tanken om din chef gør dig vred og får din puls til at stige.

Det skal bankes væk

Ved at blive bevidst om, hvad du tænker og hvad der sker i kroppen, og banke imens, så ændres dine tanker og fornemmelser.

Du vil opleve, at ting der før automatisk irriterede dig, nu er småting du let kan klare. Så du næste gang reagerer anderledes, uden at skulle tvinge dig selv til det.

 

Lad os komme i gang

Kontakt mig for et gratis & uforpligtende afklaringsmøde, pr. telefon, om dit liv lige nu. På mødet får du et bud på, hvordan jeg kan gøre en forskel for de problemer du tumler med. Og et par konkrete forslag til dit næste skridt i en bedre retning.

Kontakt mig på 28767217. Får du fat i min telefonsvarer, så vender jeg tilbage hurtigst muligt. Ellers skriv til mail@karenbeck.dk.

Du er også velkommen til at bruge nedenstående formular.

KarenBeck.dk
Herstedvang 8
2620 Albertslund

CVR: 31835739